• Srpski - latinica
  • English language
 • СТИПЕНДИЈЕ И КОНКУРСИ

  СТИПЕНДИЈЕ И КОНКУРСИ

  4. јул 2022. године

  Влада Мексика расписала Конкурс за доделу стипендија странцима за 2022. годину. Конкурс ће бити отворен од 20. јуна до 24. јула ове године, а пријаве се подносе искључиво посредством Система управе за академску сарадњу (SIGCA).

  Рокови, датуми, услови и потребна документација се могу пронаћи на линку: https://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785

  24. јун 2022. године

  Факултет за прехрамбену технологију Универзитета у Кракову објавио конкурс за пријем страних студената за мастер студије - Инжињеринг хране и прерада, безбедност и квалитет хране. Студије на енглеском језику почињу 01. октобра 2022. године.

  Детаљне информације се могу пронаћи на линку: en.urk.edu.pl/

  27. мај 2022. године

  Стипендије Републике Италије за академску 2022/2023. годину.

  Рок за пријаве је 9. јун 2022. године.

  20. мај 2022. године

  Стипендије Владе Јапана за 2023. годину

  Рок за пријаве је 17. јун 2022. године.

  10. мај 2022. године

  УНАПРЕДИТЕ СВОЈЕ ШАНСЕ ЗА ЗАПОСЛЕЊЕ И КАРИЈЕРУ ПРОГРАМОМ СТИПЕНДИЈА НА ЛУКСЕМБУРШКОМ ПОСЛОВНОМ УНИВЕРЗИТЕТУ!
  - ГАРАНТОВАНО ЈЕДНОСТАВАН И БРЗ ПОСТУПАК ПРИЈАВЕ! -

  Европски пословни универзитет из Луксембурга и ERI SEE (Иницијатива за реформу образовања Југоисточне Европе) представљају вам Програм стипендија за онлајн пословне курсеве (менаџмент, ИТ, јачање улоге жена, енглески језик, финансије...) намењен за 130 грађана Србије. Програм стипендирања подржан је од стране Владе Луксембурга.

  Ова понуда значи да 130 грађана Србије имају прилику да прате пословне курсеве високог квалитета на престижном Европском пословном универзитету. Курсеви имају тржишну вредност од 740 EUR, али су, захваљујући овом Програму стипендирања, доступни бесплатно, уз услов плаћања „накнаде за учешће“ од 20 EUR (путем кредитне картице). Курсеви нуде драгоцена знања и вештине потребне на тржишту рада и могу значајно да унапреде изгледе полазника за развој каријере и налажење посла.

  Курсеви се одржавају на енглеском језику, тако да је знање енглеског језика неопходно. Међутим, за оне којима је потребна помоћ око енглеског језика, у оквиру ове шеме нуди се и онлајн програм за енглески језик.

  Процедура пријаве је врло једноставна, састоји се од неколико корака на страници www.ebu.connect.lu, са јасним упутствима за пријаву и упис који су описани ОВДЕ.

  Рок за пријаву је 13. мај, а курсеви почињу од 30. маја до 4. септембра (13 недеља, 1 онлајн вебинар недељно).

  Курсеви укључени у Програм стипендија су:
  - Стратешки менаџмент I&II
  - Пословни менаџмент I&II
  - Увод у python
  - Plutus/Haskell
  - Жене у руководству
  - Енглески за почетнике (А1)
  - Основе блокчејн технологије I&II
  - Јавне финансије и опорезивање
  - Финансијски менаџмент
  - Финансијско извештавање
  - CPA програм (3 курса – укупно 2 године).

  Главни циљ овог Програма стипендија, који се, осим Србији, нуди и другим земљама/привредама Западног Балкана, грађанима Африке, Азије и Латинске Америке, је да студентима, који то не могу себи да приуште, пруже образовање и академску изузетност на светском нивоу. Програм је присутан у 110 земаља, а у посљедња два програма стипендија учествовало је чак 10.000 студената!

  Пријавите се одмах и унапредите своју каријеру!

  За сва питања контактирајте: admission.scholarship@ebu.lu

  14. април 2022. године

  Министарство просвете, науке, истраживања и спорта Словачке Републике српским студентима словачког језика нуди 4 места за летњу школу словачког језика, која ће се одржати на даљину од 01. до 13. августа 2022. године у Братислави. Организатор и реализатор је Летња школа Studija Academica Slovaca (SAS) - центар за словачки као страни језик, Филозофски факултет Универзитета Коменског у Братислави.

  Рок за пријаву је 31. мај 2022. године.

  Више информација о летњој школи доступне су на web страници: www.fphil.uniba.sk/sas, а онлајн апликација је доступна на web страници: http://slovak.minedu.sk.

  Саставни део пријаве је краћи мотивациони лист, фотографија у електронској форми и потписана сагласност са обрадом личних података.

  28. март 2022. године

  Краљевина Тајланд омогућила је студирање на Универзитету Чулалонгкорн, стипендије из области инжињерства.

  Пријаве се врше до 03. маја 2022. године.

  Линк за пријаву и више информација је admission.ise.eng.chula.ac.th

  28. фебруар 2022. године

  Универзитет ЛУИС у Риму понудио је могућност уписа студената на 2 нова мастер програма из области маркетинга и стратешког менаџмента. Наведени програми су прилагођени студирању на даљину, уз високе стандарде учења и флексибилности. Заинтересовани студенти који немају могућност да похађају редован програм, због ограничења у погледу путовања, или ако постоје пословне или породичне обавезе, могу да се упишу и да похађају наведене програме.

  Стипендије ће се додељивати према дискреционом праву Комисије за пријем на основу резултата теста кандидата, академског искуства и интервјуа.

  Брошуре за дигиталне програме студирања и информације о доступним стипендијама можете погледати на линковинма:
  https://landing.luiss.edu/international/LuissUniversityDigitalPrograms.pdf
  https://www.luiss.edu/digital-marketing
  https://www.luiss.edu/strategic-management-digital

  25. фебруар 2022. године

  Могућности студирања на New Bulgarian University у Софији, мастер програм на тему "Psycho-Social Interventions for Children and Families"

  За додатна питања можете се обратити Евгенији Тоневој путем мејла - evgenia@knowhowcentre.org.

  4. фебруар 2022. године

  Кипарски универзитет омогућио је 13 стипендија за међународне студенте који желе да похађају основне академске програме на грчком језику (не рачунајући медицински факултет) током академске 2022/2023. године, почев од септембра месеца 2022. године. Свака стипендија покрива 50% школарине за 4 године, и намењена је грађанима ван ЕУ. Студенти који се примају и који немају сертификат о познавању грчког језика, морају да похађају курсеве грчког језика током периода од годину дана у Школи модерног грчког језика у оквиру Универзитета, како би добили сертификат о познавању грчког језика на нивоу Б2, а пре почетка основних академских студија.

  За све додатне информације можете се обратити Служби за студије и студенте на Универзитету Кипра путем мејла - fm@ucy.ac.cy.

  Такође, линк на коме се могу видети програми и услови студирања је - www.ucy.ac.cy

  10. јануар 2022.

  Списак пријава кандидата за чланство у Националном савету за високо образовање (НСВО) и Управном одбору Националног тела за акредитацију и обезбеђење квалитета у високом образовању (НАТ)

  Списак пријава кандидата за чланство у Националном савету за високо образовање (НСВО)

  Појединачне пријаве кандидата за чланство у Националном савету за високо образовање (НСВО) можете погледати овде.


  Списак пријава кандидата за чланство у Управном одбору Националног тела за акредитацију и обезбеђење квалитета у високом образовању (НАТ)

  Појединачне пријаве кандидата за чланство у Управном одбору Националног тела за акредитацију и обезбеђење квалитета у високом образовању (НАТ) можете погледати овде.

  9. јул 2021.

  Фергански Политехнички институт у Р. Узбекистан врши упис будућих студената. Детаљне информације се могу пронаћи на линку www.ferpi.uz , а мејл за више информација је: ferpi_info@edu.uz

  09. јануар 2020. године

  Програм класичних студија на Универзитету у Атини

  Основне студије археологије, историје и литературе Античке Грчке на енглеском језику

  09. јануар 2020. године

  Студирање на универзитетима у Белгородској области

  Водеће високошколске установе